Nederlands English

Einde Inclusie

15 februari 2021

De inclusie van nieuwe deelnemers voor het INVEST onderzoek is vanaf heden gestaakt.

In de loop van de tijd bleek het aantal nieuwe deelnemers aan het onderzoek steeds verder terug te lopen. Omdat het behalen van het aantal geplande deelnemers op deze manier te lang zou duren, is besloten de nieuwe aanmeldingen te stoppen. Het is voor het onderzoek wel heel belangrijk dat de huidige deelnemers de geplande bezoeken voltooien.

We zijn er heel blij mee dat in de afgelopen jaren 51 mensen bereid waren om de keuze voor de vervolgbehandeling van de ziekte van Parkinson door de computer te laten bepalen. Dit is van belang voor een goede vergelijking tussen de twee behandelingen. Daarnaast is het ook heel waardevol dat we 93 mensen volgen bij de behandeling die ze zelf hebben gekozen. Hierdoor is de studie bijna volledig gevuld.

Hoewel er iets minder deelnemers dan oorspronkelijk voorzien zijn, verwachten we dat we alle geplande analyses kunnen doen. We denken dat de resultaten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson.

 

Als we de gegevens van de metingen van het eerste jaar van alle deelnemers verzameld hebben, verwachten we in januari 2022 te kunnen starten met de analyses. Wanneer deze bekend gemaakt kunnen worden, zullen deze natuurlijk op deze website verschijnen.

 

Wij zijn alle deelnemers erg dankbaar voor hun deelname;  dankzij hen zullen we over een jaar de eerste resultaten hebben.

 

Archief